Een beetje gek

It’s been a while. Sinds ik de laatste keer iets plaatste is er behoorlijk wat gebeurd. De wereld staat op zijn kop en vrijwel iedereen heeft zijn leven volledig om moeten gooien. Een beetje een gekke tijd, om het zacht uit te drukken.

Natuurlijk hoef ik dit eigenlijk aan niemand te vertellen. Misschien het gekste, of in elk geval het moeilijkst te beseffen, aspect van een pandemie is dat het overal is. Bizar om te bedenken dat momenteel de hele wereld met hetzelfde probleem zit.

Zo eventful als 2019 voor mij was, zo rustig is nu opeens 2020. Even bijkletsen? In 2019 ging ik voor het eerst uit huis, ronde ik het eerste jaar van mijn bachelor af, ging ik voor het eerst alleen op vakantie, schreef ik voor het magazine van mijn studievereniging en leerde ik vooral heel veel nieuwe mensen kennen. Dit jaar is obviously een stuk rustiger.

Eigenlijk hebben we dit jaar maar twee “normale” maanden gehad. Half maart werd er aangekondigd dat de meeste dingen in Nederland dicht of niet door gingen. Voor mij was de grootste verandering uiteraard dat al het onderwijs online verder moest. De TU Delft sloot zijn deuren voor studenten en opeens keek ik al mijn colleges online en, wat de grootste impact had, gingen al mijn groepsprojecten verder via video calls.

In juli sloot ik het academisch jaar af en nu is het zomervakantie! Al de plannen die ik aan het maken was aan het begin van dit jaar zijn door corona nooit verder uitgevoerd, dus ik heb de afgelopen weken gewoon thuis gespendeerd. Gelukkig laat de situatie in Nederland het toe om toch nog wat leuke dingen te doen – volledig op veilige afstand uiteraard – en ik probeer de tijd ook te gebruiken om wat nieuwe skills te ontwikkelen.

Maar let’s be real, ik ben ook gewoon veel niks aan het doen. Na de vakantie start ik met mijn minor en ik hoop heel erg dat ik dan wel weer af en toe fysiek naar de universiteit kan, want het onderwijs gaat er naar mijn gevoel erg op achteruit wanneer alles digitaal is.

We gaan zien hoe het loopt en ik hoop dat iedereen die dit leest het een beetje vol houdt en gezond is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *