Mijn vijf laatste concerten voor de pandemie

Orla Gartland performing in Amsterdam

Ik bezoek een hoop concerten. Hoewel ik zelf vind dat ik heel erg meeval als ik mij vergelijk met een hele hoop van mijn vrienden, zie ik ook in dat mijn aantal concertbezoeken wellicht hoger ligt dan het gemiddelde. Zo ging in de laatste maanden van 2019 naar vijf concerten concerten en uiteraard nam ik mijn camera weer mee. Wederom; ik ben bij lange na geen professionele fotograaf, maar ik heb wel weer een aantal plaatjes geschoten waar ik enthousiast over ben.

Ondertussen zijn deze concerten natuurlijk al een behoorlijke tijd geleden. Ik was dan ook eigenlijk niet van plan om deze foto’s nog te posten, ware het niet dat alle concerten die ik na deze reeks gepland had zijn afgelast door corona.

Duncan Laurence

Duncan Laurence optreden Utrecht

Het eerste concert van deze reeks was dat van Duncan Laurence in de Maassilo in Rotterdam. Net na het optreden van Duncan in de finale van het Eurovisie Songfestival heb ik hier tickets voor gekocht. Ik had zo genoten van zijn tv optredens (wat bijzonder is, omdat ik gewoonlijk helemaal niet zo’n grote songfestival fan ben), dat ik heel graag naar een live optreden toe wilde. Ik vermoedde al dat wanneer hij zou winnen de kaartjes heel hard zouden gaan en dus heb ik vlak voor de puntentelling een ticket gescoord.

Duncan Laurence ontmoet een fan
Duncan kwam na het concert nog even hoi zeggen bij de merchandise tafel.

Naar dit concert op 11 oktober nam ik geen camera mee, maar omdat ik zo onder de indruk was van de show heb ik een aantal dagen later spontaan kaartjes geboekt voor een andere show van de tour. Dit keer vond het plaats in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Nadat het een keer verplaatst was wegens stemproblemen, was het 13 november dan toch zo ver. Ik heb wederom enorm genoten. Duncan is een belachelijk goede artiest; zowel vocaal als in het schrijven van muziek. Ik kan niet wachten tot hij de nummers die hij zong officieel gaat uitbrengen, zodat ik niet meer alleen maar naar live opnames kan luisteren. Als je de kans krijgt, doe jezelf dan een plezier en ga hem zien optreden! Wát een performance.

Duncan Laurence optreden Utrecht
Duncan Laurence optreden Utrecht
Duncan Laurence en band buiten na optreden Utrecht
Benedict Cork optreden Utrecht als voorprogramma Duncan Laurence
Benedict Cork als voorprogramma.

Orla Gartland

Orla Gartland optreden Melkweg Amsterdam

Tussen de concerten van Duncan door ging ik naar een optreden van Orla Gartland in de Upstairs zaal van de Melkweg. Ik had haar al eerder gezien bij een concert van dodie, waarvan je hier de foto’s kan vinden, waar ze zowel de gitariste als het voorprogramma was. Ik kende haar hiervoor al, maar na haar echt te zien spelen ben ik pas echt gaan luisteren naar haar muziek en besloot ik een kaartje te kopen voor haar headliner show!

Orla Gartland ontmoet een fan
Toen ik buiten stond na te praten kwam Orla heel even naar buiten.

De show was heel leuk, Orla staat echt met power op het podium en is zowel goed in zang als in gitaarspel. Ze heeft emotionele nummers maar ik heb ook juist staan dansen, echt genoten!

Orla Gartland optreden Melkweg Amsterdam
Orla Gartland optreden Melkweg Amsterdam
Orla Gartland optreden Melkweg Amsterdam
Orla Gartland optreden Melkweg Amsterdam

Against The Current

Against the Current optreden in Tivoli Utrecht

Against the Current had ik al twee keer eerder live gezien, dit keer vond het plaats in Tivoli De Helling. Dit was de eerste keer dat ik echt volledig alleen naar een concert ging, maar in de rij raakte ik al vrij snel aan de praat met een aantal meiden. Against the Current blijft één van mijn favoriete bands en ik hoop dan ook zeker dat dit niet de laatste keer was dat ik ze live zie!

Against the Current optreden in Tivoli Utrecht
Against the Current optreden in Tivoli Utrecht
Against the Current optreden in Tivoli Utrecht

Teske

Teske de Schepper optreden Tivoli Utrecht Nachtvlinder show

Teske heb ik al vaker live gezien, bijvoorbeeld in Paradiso, hier te zien. Deze show, die plaats vond in Tivoli De Helling, maakte geen doel uit van een tour maar was speciaal georganiseerd om een geheim project aan te kondigen. Het werd de Nachtvlinder show genoemd omdat, zo vonden we tijdens het concert uit, Teske een gelijknamig boek zou gaan uitbrengen.

Teske de Schepper ontmoet een fan

Het boek, dat een bundel is van verhalen en gedichten, heb ik natuurlijk ondertussen ook gelezen en kon ik ook zeer waarderen. De show zelf was ook genieten, het is prachtig om te zien hoe veel Teske groeit in haar optreden met elke keer dat ik haar live zie. Het is altijd een feestje om bij haar concerten te zijn, zowel doordat ik de muziek heerlijk vind om naar te luisteren als door het feit dat er altijd zoveel gezellige mensen aanwezig zijn.

Teske de Schepper optreden Tivoli Utrecht Nachtvlinder show
Teske de Schepper optreden Tivoli Utrecht Nachtvlinder show
Teske de Schepper optreden Tivoli Utrecht Nachtvlinder show
Teske de Schepper optreden Tivoli Utrecht Nachtvlinder show
Teske de Schepper en band optreden Tivoli Utrecht Nachtvlinder show

Sinds de zogenaamde “slimme lockdown” zijn twee concerten die ik gepland had afgelast, maar ik heb wel alweer een ander concert bezocht! Dit was een theaterconcert van Willemijn Verkaik, waarbij iedereen zat met anderhalve meter tussen elke stoel en er uitdrukkelijk verzocht werd om niet mee te zingen. Het Delamar theater had dit onwijs goed georganiseerd en ik hoop dat er snel weer meer voorstellingen volgen.

Voor nu heb ik als eerstvolgende een concert van Benedict Cork, het voorprogramma van Duncan Laurence, gepland staan in december. Ik hoop dat dit door kan gaan en dat we snel met zijn allen weer kunnen genieten van live muziek!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *