dodie in Melkweg Max

Daar ben ik weer met concertfoto’s. Ik ging toevallig vijf dagen na het vorige concert waar ik iets over plaatste weer op dezelfde plek een artiest bekijken. Dit keer betrof het dodie, die ik ook vorig jaar in Brussel zag optreden. Afgelopen januari bracht ze echter weer een nieuwe EP uit, en dat betekende ook een nieuwe tour. 

dodie optreden in Melkweg Amsterdam

Waar The Faim optrad in de kleinste zaal van de Melkweg, stond dodie in de Melkweg Max, oftwel de grootste van de vier zalen. Aangezien ik pas anderhalf uur voor de opening van de deuren (dat is bij dit soort concerten erg laat) in Amsterdam kon zijn vanwege studieverplichtingen, was ik bang dat ik door de grote zaal slecht zicht zou hebben. Ik kon echter ondanks dat ik nummer 301 had gekregen in de rij, op een hele mooie plek staan waar ik de ruimte had, dichtbij stond en alles goed kon zien.

Het concert was wederom geweldig. Ik was al reuze enthousiast na dodie’s concert in Brussel waar ik vorig jaar bij was (ik was toen uitgeweken naar België omdat de datum in Nederland zo snel uitverkocht was), maar deze show vond ik nog beter. In plaats van alleen twee strijkers werd dodie nu gesuport door een volledige band en er was ook een mooi decor van lichtjes aanwezig. Het budget voor deze tour lag duidelijk hoger.

dodie optreden in Melkweg Amsterdam

Ook vond ik gewoon dat de setlist nog beter in elkaar zat. Moeiteloos ging de band over in het volgende nummer en er was ook meer variatie tussen de melancholische en verdrietige liedjes en de muziek waar je lekker op mee kon dansen. Ik vind dodie gewoon weer heel erg gegroeid in hoe ze op het podium staat en hoe ze de show brengt.

Daarnaast was het voorprogramma ook heel erg leuk. Orla Gartland speelde daar namelijk. Ze is de gitariste uit dodie’s band, maar heeft zelf ook al een aantal EP’s uitgebracht. Ze heeft heerlijke nummers en een ijzersterke stem en het was dan ook echt een cadeautje om naar haar te luisteren. Ik kende haar muziek al een beetje, maar ik ga het nu zeker vaker opzoeken.

Lang verhaal kort; het was een geweldige avond en ik wil dan ook graag weer wat beelden met jullie delen. Wederom zijn het geen geweldige foto’s (90% was overbelicht omdat ik maar een klein camera’tje heb en dodie een wit jurkje aan had), maar het is en blijft wel een leuke herinnering. Enjoy!

Orla Gartland optreden in Melkweg Amsterdam als voorprogramma voor Dodie Clark
Orla als voorpgramma
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Dodie Clark en Orla Gartland optreden in Melkweg Amsterdam
Dodie Clark, Orla Gartland en band optreden in Melkweg Amsterdam
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Niet heel goed te zien hier, maar tijdens het nummer Rainbow werden de gordijnen achter het podium opgelicht in regenboog kleuren: magisch!
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Voor tijdens het nummer She was er een fanactie georganiseerd waarbij iedereen een hartje met een regenboog erop omhoog hield
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Mijn absoluut favoriete foto die ik die avond geschoten heb
Orla Gartland optreden in Melkweg Amsterdam als gitariste voor Dodie Clark
Orla terug op het podium als gitariste en achtergrond zangeres voor dodie
Dodie Clark optreden in Melkweg Amsterdam
Géén mooie foto, wél schattig; dodie die met een pride vlag om het laatste nummer opvoert
Dodie Clark en band optreden in Melkweg Amsterdam

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *