15 reisdilema’s TAG

Om te vieren dat het eindelijk zomervakantie is heb ik vandaag een toepasselijke tag. Zelf ga ik deze vakantie naar Engeland en ik begin door de voorbereidingen al echt in de reisstemming te komen, dus een reistag it is! Elke vraag bestaat uit twee opties waar je tussen moet kiezen. De tag komt oorspronkelijk van www.reisdoc.nl  .

Luieren op een zonvakantie / actief op wintersport

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit op wintersport ben geweest, maar het trekt me ook totaal niet. Ik begrijp best dat het vet is om zo hard van een berg af te gaan, maar ga ik liever naar de zon. Daarnaast is het slecht voor de natuur, vind ik ook jammer.

Vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland

Begrijp me niet verkeerd; vakanties waarbij je alleen maar met duizend anderen op het strand ligt vind ik verschrikkelijk. Maar ik vind het wel fijn om bij de zee/oceaan in de buurt te zijn. Af een toe een stranddagje vind ik namelijk helemaal niet verkeerd en daarnaast vind ik de kust ook vaak gewoon heel erg mooi. Overigens houd ik ook heel erg van snorkelen, en daar heb je natuurlijk ook een zee of oceaan voor nodig!

Europees eten / Aziatisch eten

Ik ben heel slecht met het eten van nieuw voedsel. Ik eet  liever iets wat ik ken en waarvan ik zeker weet dat het lekker is. Daarnaast kan ik heel slecht tegen pittig eten, iets wat in Azië niet heel erg praktisch is. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik al het Aziatische eten vies vind; ik heb vorige zomer in Indonesië héérlijke nasi goreng gegeten.

Op reis met vriendinnen / op reis met partner

Deze is heel simpel aangezien ik geen partner heb, haha. En met vriendinnen op vakantie? Yes please!

Actieve vakantie / luie vakantie

Stiekem schaam ik me hier een beetje voor… Zoals ik net al zei is een complete luier en aan het strand lig vakantie niks voor mij, maar eerlijk is eerlijk, ik ben meer van het “boekje lezen, beetje zwemmen” dan van het “elke dag een wandeling van 20 kilometer”.  Toch heb ik het liefst gewoon een combinatie van beiden, de ene dag iets doen, de volgende dag weer lekker niks.

Azië / Afrika

Ik ben nog nooit in Afrika geweest en wel een keer in Azië vandaar dat ik voor Afrika zou kiezen als ik nog maar één keer ergens heen zou mogen. Maar eigenlijk wil ik ook nog heel graag terug naar Azië want ik heb met de twee Indonesische eilanden waar ik geweest ben natuurlijk maar een mini deel gezien.

Barcelona / Rome

Dit is eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de vorige vraag; in Rome ben ik wel geweest, in Barcelona nog niet. Ik zeg ook al heel lang dat ik naar Barcelona wil want het lijkt me echt een hele mooie stad. Maar zoals jullie hier konden lezen heeft Rome wel echt mijn hart veroverd, dus als ik daar nooit meer naar terug zou mogen doet dat wel een beetje pijn.

3 Weken kamperen / 1 week in een luxe hotel

Ik ben echt opgegroeid met kamperen, en ik vind het dan ook nog steeds leuk. Natuurlijk is een weekje in een luxe hotel fijn, maar als ik voor altijd moest kiezen ga ik toch voor kamperen. Ook kan je dan langer op vakantie… als dat geen pluspunt is?

Citytrip / natuurvakantie

Wederom wil ik hier eigenlijk een combinatie van. Maar toch, als ik écht moet kiezen, ga ik voor een citytrip.  Er is een stad vaak gewoon veel meer te doen en dat vind ik leuk. Ik ben ook gewoon heel erg een stadsmens, overleven in een dorpje zou ik niet kunnen.

Wereldreis / de wereld in meerdere keren zien

Hoewel een wereldreis echt een grote droom is van mij, zie ik liever de wereld in delen. Als ik alles in één keer zou zien en daarna nooit meer zou kunnen reizen zou ik dat verschrikkelijk vinden.

Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien

Oké, hoeveel ik ook van reizen houd; vrienden winnen het toch. Van nooit meer reizen word ik misschien een beetje verdrietig, maar van mijn vrienden nooit meer zien zou ik simpelweg heel erg ongelukkig zijn…

Weg met de auto / weg met het vliegtuig

Ik word altijd wagen ziek in de auto, dus het vliegtuig vind ik veel fijner. Waar ik in de auto óf misselijk voor me uit staar óf door reispilletjes de hele tijd slaap kan ik in een vliegtuig de hele weg lezen of films kijken et cetera. Daarnaast ben je ook gewoon veel sneller op je bestemming met een vliegtuig. Dan neem ik het vaak smerige eten maar voor lief.

Backpacken / cruisen

Cruisen lijkt me echt verschrikkelijk to be honest. Misschien leuk om een keertje te doen, maar dan puur voor de cruise zélf, want het aanleggen in steden en binnen een paar uur weer weg moeten is niks voor mij.  Backpacken daarentegen vind ik wel heel erg tof.

Alles regelen / op de bonnefooi

Oke, eigenlijk vind ik het wel fijn als er iéts vast staat. Maar ik heb wel het liefst dat ik de meeste dingen plan als ik al op weg ben. Dan is alles gewoon veel spontaner en heb je veel meer speling. Dit is ook nog een rede waarom ik het idee van een cruise zo vervelend vind.

Roadtrip / op één plek blijven

Het lijkt mij best wel saai om een hele vakantie op dezelfde plek te blijven… bij een roadtrip kan je ook gewoon zoveel meer zien!

Dat lijkt me een goede afsluiter voor deze tag… Ik zal natuurlijk een artikel schrijven als ik terug kom uit Engeland dus stay tuned!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *