Up to the ART #1 • Intro

Ja hoor, hij is eindelijk hier: de tweede serie op mijn blog. Ik houd van kunst. Dat wil niet zeggen dat ik een persoon ben dat super graag naar musea gaat en uren naar schilderijen uit de Middeleeuwen kan blijven kijken, maar ik vind kunst wel interessant. Sinds ik het vak beeldende vorming in de bovenbouw van mijn middelbare school carrière ben gaan volgen vind ik het zelfs steeds interessanter worden. 

Mijn relatie met kunst is moeilijk uit te leggen, want eigenlijk is het een beetje haat/liefde verhouding. Ik kan er echt niet tegen om drie uur in een museum naar duizend dezelfde soort Renaissance schilderijen te kijken, maar zolang er genoeg variatie in zit of het van een stroming is die of een onderwerp wat ik mooi of boeiend vind kan ik me er best mee vermaken.

Ik houd misschien niet zo van te veel klassieke kunst, maar aan de andere kant kan ik me in moderne, hele abstracte kunst ook niet zo goed vinden. Het moet dus een mix zijn van alles bij elkaar om mijn aandacht te blijven trekken, maar dan vind ik kunst ook wel echt interessant. Ik denk dat ik gewoon houd van originele werken- de zoveelste kruisiging van Jezus kan nog zo mooi geschilderd zijn, als je er in één museum al 10 hebt gezien is het simpelweg niet bijzonder genoeg meer.

Daarom deze serie; up to the ART. Omdat ik houd van kunst bekijken en maken. Het wordt geen standaard serie zoals Up to the MUSIC dat is, met voor elk deel een strak format waar ik me aan houd. Het zal juist elke keer anders zijn. De ene keer schrijf ik gewoon wat van mijn gedachten over zekere kunst op zoals vandaag. Een volgende keer deel ik misschien kunst die me in de afgelopen tijd opviel of die ik zelf gemaakt heb. Wellicht zie je nog wel eens een bespreking van een museum voorbij komen, who knows.

Ik ben enthousiast om dit avontuur aan te gaan. Om nog dieper in de kunst te duiken. Om na te denken over nieuwe dingen en oude gedachten eindelijk op (digitaal) papier proberen te zetten.

Aan het einde van dit artikel wil ik alleen nog even duidelijk maken dat deze serie wel alleen om beeldende kunst gaat (muziek bespreek ik dus niet) maar daarbij wel om bijna alle vormen van beeldende kunst. Dat kunnen dus klassieke schilderijen of beeldhouwwerken zijn, maar ook video’s, fotografie et cetera. Toneel of andere theateroptredens reken ik hier dan weer niet toe en ook artikelen om mijn eigen foto’s te delen zal ik waarschijnlijk los blijven posten. Hier moet ik dus nog een beetje een weg in zien te vinden, maar het is mijn eigen serie op mijn eigen blog, dus ik ben natuurlijk volledig vrij om daar mee te doen wat ik wil. 🙂

Benieuwd waar deze serie heen gaat? Ik ook, haha. Maar het volgende deel zal denk ik niet lang op zich laten wachten, dus blijf zeker mijn site checken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *