Divide: track by track review (bonus)

Eigenlijk wilde ik alleen het normale Divide album reviewen. Tussen de bonus nummers van de deluxe editie staan echter een paar van mijn favorieten van het album, dus ik kon het niet laten deze ook nog te bespreken. Dit zijn dus nummers die je alleen krijgt als je de deluxe editie van het album koopt.

De nummers kun je luisteren op YouTube door op de titel te klikken!

Barcelona 

Ahh, ik krijg van dit nummer zo’n zomer en vakantie gevoel! Ik krijg er meteen zin van om naar Barcelona te gaan, hoewel ik er nog nooit geweest ben en dus niet weet of het echt zo tof is als dit nummer suggereert. Een vrolijk feel good nummer met een catchy deuntje en het is ook nog eens dansbaar! Ik heb maar twee kleine minpuntjes. De een is dat ik niet zo goed weet wat ik aan moet met het gehijg aan het begin. Het is duidelijk een soort a capella ritme instrument, maar ik vind het nogal vaag. Daarnaast ben ik niet zo’n fan van het random Spaanse woorden noemen aan het eind. Ik vind het leuk dat het wel extra dat vakantie sfeertje toevoegt, maar het komt op mij een beetje over als dat Salsa Tequilla nummer, en daar vind ik het te goed voor, haha.

Bibia Be Ye Ye 

Ed schreef dit nummer toen hij tijdens zijn jaar lange pauze een tijdje in Ghana verbleef. Dit verklaart meteen de titel, die “Alles komt goed” in een van de talen van Ghana betekent. Het nummer is vrolijk en de Afrikaanse elementen maken het weer heel anders dan de andere nummers op het album. Een goed nummer om te luisteren op van die momenten dat alles mis gaat en je even iets opbeurends nodig hebt. En luister dan vooral goed naar het refrein: Se enioma enko ye (als dingen niet lukken), bibia be ye ye (alles komt goed). 🙂

Nancy Mulligan 

Dit is by far een van mijn favorieten van het album. Het is zo vrolijk! Het heeft weer zo’n Ierse vibe waar ik door dit album van ben gaan houden. Dit nummer vertelt het verhaal van de liefde tussen zijn grootouders en dat vind ik echt heel schattig. Wat ik ook mooi vind is het contrast tussen couplet en refrein. Waar Ed in de coupletten vrij kort en staccato zingt, is het refrein wat vloeiender. Ik denk dat dit het liedje is wat ik het vaakst op repeat heb gehad de laatste tijd.

Save Myself

Het allerlaatste nummer is, na die drie vrolijke achter elkaar weer wat rustiger. Het is een gevoelig nummer over hoe hij vaak eerst anderen helpt en daardoor niet genoeg voor zichzelf zorgt. Ik denk dat veel mensen dit zullen herkennen en ik vind het mooi dat Ed zijn album eindigt met zo’n mooie boodschap. Hoewel veel mensen het een beetje egoïstisch vinden voelen om eerst aan zichzelf te denken, is het toch echt belangrijk dat je eerst zelf oké bent voor je iemand anders kan helpen. Een tekstueel wonder met een wijze les om dit prachtige album af te sluiten.

Ik vind Divide echt een meesterwerk en ik denk dat ik het nog vaak zal blijven luisteren. Het is zeker niet iets wat ik snel zat ga worden denk ik. We hebben Ed een tijdje moeten missen, maar met dit als resultaat, vind ik dat helemaal niet erg.

3 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *