Mijn favoriete Instagrammers

Oh hallo, dat is lang geleden. Laten we het erop houden dat ik het, met het schooljaar dat op zijn einde loopt, gewoon heel erg druk heb. Daarnaast ben ik de afgelopen weekenden veel weg geweest. Binnenkort daarom misschien een artikel over alle leuke dingen die ik de laatste tijd heb gedaan, maar voor nu iets simpelers. Ik wil jullie laten zien wie mijn favoriete Instagrammers zijn.

Ik volg meer dan 700 mensen op Instagram. Geen wonder dus dat ik behalve de standaard klasgenoten en celebrities ondertussen best wat mensen volg die gewoon hele gave dingen posten. Ik heb het hierbij niet per se om mooie fotografie (hoewel dat natuurlijk ook heel vet kan zijn) maar meer om andere beeldende kunst. Vandaag deel ik negen van mijn favoriete Instagram artiesten met jullie!

Ik volg ook best een aantal mensen die fotorealistisch tekenen, cartoons natekenen etcetera. Deze zijn echter niet zo bijzonder meer omdat er miljoenen van zijn, dus ik houd het vandaag op de wat uniekere artiesten. 🙂

A post shared by Laura Brouwers (@cyarine) on

Ik vind Laura’s (die overigens Nederlands is) tekenstijl heel schattig en mooi. Zeker een inspiratie voor mijn eigen doodles!

A post shared by Chris Casey (@chriscaseyart) on

Bij Chris Casey vind ik eigenlijk vooral het proces heel erg leuk om te zien. Ik vind het kijken naar die klei op zo’n draaischijf heel erg satisfying… Just me?

A post shared by Isaac Cordal (@isaaccordal) on

Isaac Cordaal maakt zogenaamde “urban art”. Hij plaatst kleine poppetjes in de openbare ruimte, vaak met een boodschap betreffende een maatschappelijke kwestie. Kijk voor meer informatie op zijn website.

A post shared by Casey McPerry (@caseymcperry) on

Toch nog een beetje fotografie… Bij Chris is het echter niet per se de foto’s zelf die ik mooi vind, maar meer hoe gaaf zijn theme (profielpagina) er uitziet! Kijk daar dus vooral even naar, want dat is echt waar het om gaat. Alle foto’s lopen op elkaar door, en ik heb geen idee hoe hij het doet… Zo knap!

Dit is niet echt een artiest, aangezien de beheerder van dit account foto’s plaatst van verschillende mensen die ze naar hem sturen. Toch vond ik dit account zeker noemenswaardig, want er zitten echt een paar pareltjes tussen. Elke foto is er een die iemand van zijn voeten maakt wanneer hij of zij op een bijzondere vloer staat, en die vloeren zijn meestal echt heel erg mooi.

Ik ben zelf al heel lang veel bezig met typografie en handlettering. Op een gegeven moment waren mijn ideeën eigenlijk wel een beetje op aan het raken, maar Karin Luttenbergs handlettering geeft me vaak weer een nieuwe boost inspiratie als ik het nodig heb.

A post shared by Seb Lester (@seblester) on

Nog meer handlettering! Ik begon met het volgen van Seb Lester toen hij vooral veel logo’s namaakte, uit de losse pols. Later ging hij meer originele handlettering doen en nu doet hij ook veel met mandala’s etcetera. Hij is dus van veel markten thuis en ik vind het allemaal leuk om te zien.

De laatste artiest voor vandaag is Ben van The Flippist. Hij maakt dit soort boekjes op aanvraag en ik vind het heel interessant en mooi om te zien. Het lijkt me echt heel gaaf om zoiets een keer zelf te doen, al denk ik niet dat ik er het geduld voor zou hebben haha.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *