Up to the MUSIC #2

Na zo’n vier en een halve maand leek het me hoog tijd om weer eens een Up To The Music artikel te schrijven. Vandaag deel ik weer tien van mijn favoriete nummers van de afgelopen tijd met jullie. Veel luisterplezier!

Revenge Is Gonna Be Mine – Colin O’Donoghue

Jaren lang werd de vraag of er ooit een musical episode zou komen van de ABC serie Once Upon A Time, bij elk panel gesteld.  Er zitten zoveel muzikale mensen in de cast, dat dit echt een must-have was. Nu, in het laatste seizoen met de originele cast, was het dan eindelijk zover.  Ik ben zeker blij met het eindresultaat! Eigenlijk vind ik alle liedjes heel erg leuk, maar ik heb dit nummer gekozen om in het artikel te zetten. Ik wilde er ten eerste één kiezen die vrijwel geen spoilers bevatte zodat iedereen hem kan luisteren.  Daarnaast is Captain Hook/Killian Jones, die dit nummer zingt, mijn favoriete OUAT personage, en dus is dit ook één van mijn favoriete nummers.


Dream – Tessa Violet

Ik ben eindelijk eens naar de muziek van (YouTuber) Tessa Violet gaan luisteren, en dat was zeker een goede beslissing. Dit nummer heet Dream, maar eigenlijk is al haar muziek heel dromerig. Ik ben fan!


Ours – Taylor Swift

Alle nummers van Taylor Swift staan sinds kort weer op Spotify en ik als groot fan ben daar natuurlijk maar wat blij mee. Ik merkte echt dat ik minder naar haar luisterde doordat ze niet op Spotify stond, omdat ik altijd moest kiezen tussen de gewone muziek app met haar muziek, of de Spotify app met de rest. Nu kan ik alles weer fijn door elkaar luisteren! Ours is een super schattig nummer, wat ondertussen alweer een jaar of zes oud is, maar wat ik nu weer helemaal opnieuw heb ontdekt.


Karma Police – Radiohead

Dit nummer was ook niet bepaald nieuw voor me, maar ook deze heb ik weer een beetje herontdekt. Het doet me heel erg denken aan vakantie, omdat we vroeger op zomervakanties altijd cd’s brandden met allerlei nummers, en daar stond deze ook altijd op. Ik vind hem nog steeds heel mooi!


Party Tattoos – Dodie

Samen met een aankondiging dat ze een boek had geschreven plaatste Dodie Clark dit nummer een aantal weken geleden op YouTube. Het is nog niet officieel uitgebracht en je zal het dan ook niet op de Spotify playlist onderaan vinden, maar dat heeft me er niet van weerhouden er continue naar te luisteren. Het nummer heeft gewoon weer net als al Dodie’s muziek iets magisch… Ik weet ook niet precies wat het is.


Tijdmachine – Teske ft. Ruben Annink

Dat ik groot fan ben van Teske zal bijna niemand die mijn blog volgt meer verbazen. Ruben vond ik echter ook al een tijd tof. Ik ken hem van toen hij meedeed aan het programma De Beste Singer Songwriter Van Nederland in 2015. Daar vond ik hem al heel goed, dus toen ik hoorde dat hij en Teske samen een nummer uit zouden brengen was ik heel enthousiast. En terecht! Tijdmachine vind ik weer heel anders dan Teskes andere muziek, maar ik vind het zeker even leuk!


Nothing Without You – Emma Blackery

Emma Blackery is een YouTuber en artieste waar ik eigenlijk pas sinds een paar maanden echt naar ben gaan luisteren. Ze heeft 7 weken geleden weer een nieuwe EP uitgebracht en ik vind het een heel goed exemplaar. Nothing Without You is denk ik mijn favoriet van deze plaat, maar ik vind het moeilijk om te kiezen.


Evermore – Dan Stevens

Ik was al een tijd lang excited voor de nieuwe (live action) versie van Beauty And The Beast waar Disney mee zou komen. Toen ik hem eindelijk zag was ik op slag verliefd. De techniek was mooi, het acteerwerk goed en de oude Disney liedjes in een nieuw jasje waren prachtig. Vanwege dat laatste ben ik dan ook, vanzelfsprekend, veel naar de soundtrack gaan luisteren. Dat ik van Disney(muziek) houdt kan ook niet echt een verrassing zijn toch? Evermore vind ik denk ik het mooiste nummer, ik houd van de drama die erin zit. Beetje jammer alleen dat het zo laag is, meezingen is zo moeilijk, haha!


You Don’t Know Anything – The Fashion Slaves

Ik had nog nooit van deze band gehoord, en eigenlijk ken ik nu ook nog steeds alleen dit nummer. Emma van het kanaal Emma Popcorn op YouTube gebruikt dit nummer bij de outro’s van haar video’s en daarbij vond ik het wel leuk klinken. Vandaar dat ik het laatst eens besloot op te zoeken en I like it!


Moonlight – Grace VanderWaal

Ik houd zo erg van Grace’s muziek! Op twaalfjarige leeftijd won ze vorig jaar met haar ukulele en bijzonder stem America’s Got Talent. Sindsdien heeft ze een EP uitgebracht waar ik verliefd op ben, en op 21 juni bracht ze weer een nieuwe single uit. Wederom een mooi nummer! Als je Grace nog niet kende raad ik je sterk aan haar muziek eens op te zetten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *